Kategorije
Arhiva

Društveni centar Drenova predstavljen IN SITU partnerima

Damir Medved predstavio je aktivnosti koje se provode na Drenovi

IN SITU partneri, nakon godine i pol online sastanaka, sastali su se uživo ovoga tjedna u Rijeci! Uz Upravljački Odbor projekta, Step Ri i Grad Rijeka organizirali su “Social innovation study visit”, te su In-Situ Project Interreg Central Europe parteri imali prilike upoznati se sa društvenim inovatorima i akterima društvene ekonomije u Rijeci u prostoru RiHub.-a! Imali su priliku upoznati se s E-Glas asistivnom tehnologijom i rješenjima, Eston Teco aktivističkim modnim brendom i pero ecofriendly sredstvima za čišćenje. Osim društvenih poduzetnika, i razne udruge predstavile su svoj rad. Društveni centar Drenova, Udruga Oaza, Udruga Terra, a Udruga Centar za kulturu dijaloga predstavila je projekt Moje mjesto pod suncem za djetinjstvo jednakih mogućnosti.

Predavači na InSitu druženju

Kako se to sve implementira na policy razini, imali smo prilike čuti kroz prezentaciju projekta #CITIES4CSR – Gradovi za društveno odgovorno ponašanje. Podlogu za upijanje svih ovih odličnih primjera partneri su dobili predstavljanjem bogate riječke povijesti posjetom #FiumeFantastika i društveno odgovornom šetnjom kroz centar Grada gdje su partneri imali prilike vidjeti primjere društvenih inovacija na licu mjesta, „in situ“, kako i nalaže ime projekta. 😊.

Primjeri društvenog uključivanja i valorizacije industrijske baštine kao katalizatora za društvene inovacije koje su predstavili kolege iz Grada Rijeke i Rijeka 2020, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.Na odlasku, parteri iz Italije, Njemačka, Poljske, Slovenije i Austrije kazali su da su nevjerojatno nadahnuti i vraćaju se kući puni primjera dobrih praksi, a mi smo ponosi što Rijeka i Hrvatska imaju toliko aktera koji rade na društvenom boljitku!


Lenta DCD partneri