Kategorije
Arhiva

Odličan Džem sešn u DCD-u

Saznali smo da su dren i rock savršena kombinacija

U subotu 2. listopada 2021. bilo je više od sto posjetitelja u Društvenom centru Drenova na manifestaciji Dani drenjule. Vrijeme je bilo odlično, a raspoloženje još bolje.

Već u 14 sati bio je spreman štand OPG-a Udruga žena Senjsko iz Vrbovskog. Simpatična i vesela ekipa opskrbljena plastičnim žličicama spremno je nudila svoje proizvode na kušanje. Jednom kada probate marmeladu od tikvica i limuna, bundeve, mrkve ili sok od cikle i drena zaista je teško odabrati. Neki su išli kući pune torbe.

Na sljedećem štandu smjestio se OPG E-Kos vlasnice Željka Egredžija iz Kostrene gdje su se nudili likeri i marmelade od drena. Nasmijana gospođa Željka i njezin suprug nesebično su sa nama podijelili savjete i upute kako uspješno napraviti dobar liker. Uz dodatak osmijeha i ljubavi prema drenu.

Učenička zadruga Drenova izložila je svoje radove od filcane vune i prirodnih materijala koji su sakupili na izletima sa svojom Zadrugom. Učenici su nam spremno i ponosno objasnili kako prave svoja umjetnička djela. Na njihovom štandu moglo se naći ogrlica od rogača, zdjela od filcane vune pa čak i kasica prasica te nekoliko “slika”.

Učenička zadruga Zeleno srce iz OŠ Podmurvice predstavila se sa svojim unikatnim natpisima na majicama i torbama, nakitom i ukrasima za dom. Jeste li znali da postoje ribice koje mirišu na lavandu?

Svoje mjesto za slikanje u prizemlju DCD-a zauzeo je naš prijatelj i umjetnik Tihomir Ivančan. Uvijek dobre volje i motiviran rado je odgovarao na pitanja posjetitelja. Na kraju večeri, kada je slika bila gotova, poklonio ju je Društvenom centru Drenova. Hvala Tihomire!

Na centralnom štandu smjestile su se zvijezde dana, članice udruge Dren – Vesna Lukanović, predsjednica udruge i glavni organizator ove manifestacije te Nataša i Petra. Uživo su kuhale marmeladu, bombone i sok od drena! Više od dva sata su miješale, pasirale, cijedile, opet miješale, odgovarale na pitanja, mazale marmeladu na kruh za degustaciju i još spremno pozirale za fotografiranje.

A onda je došla ekipa iz udruge Ri Rock! Bubnjevi, gitare, pojačala, zvučnici i prvi zvuci uštimavanja instrumenata i muzičara. Džem sešn je trebao trajati 2 ali potrajao je više od 4 sata! Odličan rock, sjajni dečki i fantastična publika!

Moram istaknuti dvije sjajne žene, volonterke iz HKD-a na Sušaku, gospođe Ismetu i Eminu koje su na ulazu posjetiteljima mjerile temperaturu i brinule da se svi potpišu na listu radi epidemioloških mjera. Hvala vam od srca!

Onaj tko nije bio neka mu bude žao, a kako je to sve izgledalo pogledajte u videu.

Hvala svima koji su došli i vidimo se dogodine!


Lenta DCD partneri