Kategorije
Arhiva

Uspješno završen i drugi modul radionice Menadžment volonterskog programa

Bravo za nove koordinatore i koordinatorice volontera

U Društvenom centru Drenova 28. i 29. listopada održan je II modul radionice Menadžment volonterskog programa kojeg su vodile Martina i Tamara, sjajne trenerice iz Udruge Smart.

Gdje pronaći volontere, zašto je važno napraviti prijavnicu, kako volontere motivirati i zašto je važno napraviti definiciju volonterskog mjesta objasnile su nam naše trenerice. Naravno nakon svakog pitanja postoji odgovor i praktično rješenje.

Zakonske obveze te prateća administracija moraju se pratiti i izvršiti da bi volontiranje bilo kvalitetno i uspješno, ali isto tako znati što je standard kvalitete volonterskog programa.

Kakav treba biti mentor ili koordinator volontera? Koje osobine treba imati? Kako provesti uspješnu edukaciju i još puno toga naučili smo na ovoj zanimljivoj i zabavnoj radionici.

Jesmo li sve dobro naučili možemo testirati na zadaći koju su nam naše trenerice sa smiješkom priložile uz prateći materijal radionica.

Osim kvalitetne radionice oduševljeni smo bili i sa sudionicama i sudionicima koji su aktivno i motivirano sudjelovali u ovoj edukaciji. Pljuštali su komentari, prijedlozi, ideje, razmjena iskustava i puno smijeha.

Veliko hvala za Udrugu Portić, Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji, Caritas Riječke nadbiskupije, Hospicija Marije K. Kozulić, Prostor Plus, Udruga umirovljenika Delnice, HKD Sušak, Udruga PaRiter, Bez granica i Dren.

Na kraju su nam Martina i Tamara podijelile POTVRDE o uspješno završenoj radionici.

Sretno svima i puno uspjeha u budućem radu.


Lenta DCD partneri