Kategorije
Arhiva

Predstavljanje Igrica na granici

Veselo natjecateljsko popodne u Društvenom centru Drenova

Znate li da Drenova ima svoje originalne igrice? Autori Zoran Krušvar i Ivana Babić inspirirali su se dvjema drenovskim pričama iz projekta Nonićeva tiramola i jednom legendom koju je zapisao i objavio Ivo Grohovac Riječanin. Tako su nastale zabavne igrice za naše najmlađe posjetitelje.

Projekt je financiran od strane Grada Rijeke u okviru Programa javnih potreba u kulturi za 2021. godinu.

U četvrtak, 9. prosinca 2021. u Društvenom centru Drenova igrice su nam temeljito istestirali učenici 3a razreda O.Š. Fran Franković. Znatiželjno smo pratili vješte igrače kako savladavaju prepreke.

Super testeri 🙂

U prvoj igri treba doći do zgrade granice i prošvercati pršut pod karetićem, a usput pokupiti što više zrna kave. I još uz smetanje maca koje brzo nanjuše pršut i budno oko graničara vražića koji šetka ispred zgrade i čeka da vas ulovi. Igra ima nekoliko nivoa, a svaki novi je malo teži.

Nonićeva tiramola

Druga igra je Nonićeva tiramola tj. kako prijeći preko kanjona sa košarom na leđima i paketima punim hrane, a vražići te gađaju ribama, češerima, čak i jarcem pri samom kraju tiramole!!! Zaključili smo da je rješenje vući se po tiramoli polako i oprezno.

U trećoj igri Vrag sakuplja drenjule po Škurinjama, ali nailazi na razne prepreke kao što su zidovi, bezdani, jarci i žabe. Da samo znate kako je lako promašiti i prosuti sakupljene drenjule…

Iako su igrice osmišljenje za djecu, nisu prelagane pa će vjerojatno i stariji kao što su mame i tate rado zaigrati uz svoju djecu.

U DCD-u s lijeva na desno: Vesna Lukanović, predsjednica Udruge Dren, Damir Medved, predsjednik Udruge Bez Granica, Zoran Krušvar i Ivana Babić (u pozadini) autori igrica te djeca iz 3a razreda OŠ Fran Franković

Uz navijanje, uzvike sreće kada pobijedimo i razočarenja kada izgubimo te puno veselja i smijeha proveli smo još jedno uzbudljivo popodne uz igrice i djecu iz OŠ Fran Franković. Zabavili su se i veliki i mali.

Vidimo se 21. prosinca u 17 sati u Dječjoj kući u Benčiću, gdje će osim drenovskih mališana, naše Igrice sa granice moći isprobati i sva ostala riječka djeca.


Lenta DCD partneri