Kategorije
Aktualno

Darivanje stabala drena

Udruga Dren proširila ljubav prema drenu na Turnić i Kantridu

U srijedu, 2. ožujka 2022. predsjednica Udruge Dren Vesna Lukanović i voditeljica projekta Društveni centar Drenova Davorka Medved predale su tri stabla drena koja će se zasaditi na području Turnića i Kantride.

Dva stabla drena darovana su projektu RIJEKA JESTIVI GRAD. Na inicijativu samih građana, stanara Turnića u svom su kvartu uredili prostor s malom sjenicom i klupicama te zasadili između stambenih zgrada četrdesetak voćaka, šumskih stabala, ljekovito bilje i cvijeće, rekle su nam gospođe Vesna Lokas i Andreja Dragičević koje su stabla i preuzele.

Treće stablo drena darovano je projektu uređenja PARKA LOVORA na Kantridi kojeg provodi Planinarsko društvo Kamenjak, a stablo je preuzeo Boris Kurilić.

Oba projekta započela su tijekom EPK – RIJEKA 2020 u sklopu programa ZELENI VAL na koji su se osim udruga mogli prijaviti i sami građani.

Tako su zaživjele dvije inicijative koje i nakon formalnog završetka projekta nastavljaju s oplemenjivanjem zelenih površina našega grada. I dalje će se saditi da bi buduće generacije mogle uživati u prirodi, da djeca mogu brati voćke, pčele sakupljati pelud, ptice pjevati s grana, a sve to usred grada – kažu nam Vesna Lokas i Boris Kurilić.

Uvjereni smo da su naša stabla drena sa Drenove našla dobar dom na Turniću i Kantridi. Želimo vam da uz naše biljke ostanete zdravi kao dren!

Ovim putem zahvaljujemo se našem prijatelju i ljubitelju prirode gospodinu Simi Miriću na pomoći i podršci ove lijepe akcije.


Lenta DCD partneri