Kategorije
Aktualno

Pozdrav proljeću na Drenovi

Probudili smo sva osjetila uz ples, umjetnost i modnu reviju

Sjajan početak tjedna u Društvenom centru Drenova priredili su nam Udruga Dren, Učenička zadruga Zeleno srce OŠ Podmurvice i plesna grupa Flame.

Jučer, 28. ožujka 2022. u prostoru Zavičajnog muzeja u Društvenom centru Drenova održala se manifestacija Pozdrav proljeću na Drenovi. Na početku prisutne je pozdravila voditeljica Društvenog centra Drenova Kristina Babić te Vesna Lukanović, predsjednica Udruge Dren koja je organizator ove manifestacije.

Malo poslije 17 sati prva nam se predstavila plesna grupa Flame. Njihova trenerica Iva Šupek predstavila je djecu svoje grupe Jazz Juniori godišta od 4. do 8. razreda. Plesna grupa Flame postoji i uspješno djeluje od 2003. godine pod umjetničkim vodstvom Martine Hrgić Rogić. Bavi se prvenstveno podučavanjem mladih ljudi plesu u različitim plesnim izričajima i kategorijama. Svake godine sudjeluje na državnim i europskim prvenstvima u show dance-u te ima više od 100 zlatnih odličja.

Djeca su nam otplesala jednu od nagrađivanih koreografija i zaista su nas oduševila. Iako se činilo da je prostor skučen za njihovu plesnu točku, snašli su se odlično i otplesali kao pravi profesionalci. Podignuli su atmosferu ritmom s muzičkog mixa na koji su plesali, svojim plesnim umijećem i osmjesima. Veliki pljesak molim!

Nakon plesne grupe predstavila nam se Učenička zadruga Zeleno srce OŠ Podmurvice sa svojom voditeljicom prof. likovne kulture Tamarom Turić. U zadruzi njeguju pozitivno ozdračje, tradiciju, kulturnu baštinu i kreativnost ali i inovativne načine istraživanja materijala. Slikaju na raznim tkaninama i drvu, obrađuju glinu i pretvaraju u keramiku, šivaju torbe i odjevne predmete, izrađuju linoreze koje otiskuju na razne materijale, istražuju ljekovitost bilja koje dalje prerađuju u proizvode za širu upotrebu. Poručili su da se vole družiti kroz igru i smijeh te stvarati svojim rukama predmete koje će njihovi prijatelji, roditelji i učitelji koristiti s radošću u svakodnevnom životu. Vole stvarati i biti korisni zajednici te stoga provode i humanitarne akcije za potrebite, najčešće za učenike slabijih financijskih mogućnosti.

Trenutno rade na dvogodišnjem projektu Profumi i kolori – aromatično bilje našeg kraja. Jedan dio projekta predstavili su nam na ovoj manifestaciji s modnom revijom i izložbom. Nismo mogli odlučiti što je bolje – oslikane suknje i majice ili predivne djevojčice koje su ih nosile. Sjajna djeca, učiteljice, trenerice i roditelji koji su velikim pljeskom podržali i nagradili ovu lijepu manifestaciju.

Posjetitelji su poslije modne revije razgledali izložbu te su imali mogućnost kupiti ručne radove Učeničke zadruge Zeleno srce OŠ Podmurvice. Kao i uvijek za šlag na kraju, tj. slatke zalogaje pobrinula se Vesna Lukanović sa finim kolačem od rogača, čokolade i naravno – drenjule!

Pogledajte i našu facebook stranicu za modnu reviju https://www.facebook.com/watch?v=2145109805652088

i za ples https://www.facebook.com/DrustveniCentarDrenova/videos/1195011944650657


Lenta DCD partneri