Kategorije
Arhiva

Gradsko kazalište lutaka dolazi u Društveni centar Drenova

Lutkarska predstava za najmlađe Sretna kućica dolazi na Drenovu

U utorak 24. svibnja 2022. u 18 sati pozivamo roditelje i djecu na lutkarsku predstavu Sretna kućica u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka koja će se održati u dvorištu Društvenog centra Drenova na adresi Drenovski put 138a.

Lutkarska predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz, a u režiji Morane Dolenc nastala je prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana.

Slikovnica je nastala prema istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936. godine i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj knižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i europskim okvirima, dobiva svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju koji uvijek donose plodove.

Predstava Sretna kućica dobila je nagradu dječjeg žirija Zlatna žirafa za najbolju predstavu festivala 2020. na 31. poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru, Slovenija.

Dobila je i nagradu za najbolju scenografiju Luči Vidanović na 1. festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru 2021. u BiH.

Predstavu izvodi Zlatko Vicić

Predstava je za uzrast 3+

Napomena: Ulaz je slobodan. Lutkarska predstava financira se iz Programa javnih potreba u kulturi Grada Rijeke za 2022. godinu.