Kategorije
Arhiva

Mapiranje potreba – Uključive zajednice

U petak 8. srpnja u 17 sati u suradnji sa Centrom kompetencija za pametne gradove, predstavit ćemo temu Uključive zajednice

SmartRI (Centar kompetencija za pametne gradove u Rijeci) organizira drugu po redu službenu konferenciju projekta pod nazivom Pametni građani za pametne gradove na kojoj će se građanima Rijeke i svim ostalim zainteresiranima predstaviti usluge i proizvodi koji se razvijaju u CEKOM-u, a namijenjeni upravo njima. Stanovnici Drenove imaju izvrsnu priliku da direktno u svojem kvartu vide što im je na raspolaganju te kako se njihove želje iz istraživanja koje smo proveli prošle godine mogu realizirati uz pomoć tih usluga i proizvoda.

Konferencija će se održati u petak, 8. srpnja u RI Hub-u s početkom u 10:30, a koja će trajati do 16 sati. Program konferencije možete vidjeti ovdje.

Nakon toga susret se seli u Društveni centar Drenova na adresi Drenovski put 138a.

U DCD-u predstaviti ćemo temu “Mapiranje potreba građana: Uključive zajednice”. Predstavit ćemo koncept suradničkog i sudioničkog modela upravljanja DCD-om. Što je to urbani laboratorij i kako možemo kao građani Drenove sudjelovati u razvoju pametnog grada također će biti tema ovog susreta kojeg će voditi Damir Medved, Tamara Fabac, Igor Bajok i Nenad Antolović. Druženje organiziramo u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART i Centrom kompetencija za pametne gradove u Rijeci. U prostoru Zavičajnog muzeja Drenove koji je dio DCD-a prikazat će se prigodna izložba o projektima te suradnji koje se realiziraju o okviru projekta CEKOM, a namijenjeni su upravo građanima.

Predstavljanje rezultata istraživanja će započeti izlaganjima koje će dati kontekst i povezati bitne razvojne pravce i mogućnosti izgradnje uključivih zajednica s naglaskom na Drenovu i okolicu:
Igor Bajok, Udruga SMART, „Suradnja i sudjelovanje – Model za uključive zajednice“
Tamara Fabac, Udruga SMART, „Ispitane potrebe – Podloga za razvoj“
Nenad Antolović, Centar kompetencija za pametne gradove, „Primjena pametnih rješenja iz CEKOMA u kontekstu lokalnih zajednice poput Drenove“

I naravno afterparty na svježem drenovskom zraku.


Lenta DCD partneri