Kategorije
Aktualno

Početak projekcija dokumentaraca u Društvenom centru Drenova

Gledali smo dva kratkometražna dokumentarna filma u suradnji s Liburnia Film Festivalom

Jučer, 6. srpnja 2022. u 21 sat na svježem zraku u dvorištu Društvenog centra Drenova na samom početku posjetitelje je pozdravila Jelena Androić iz Liburnia Film Festivala i ispričala ponešto o svim dokumentarnim filmovima koji će se prikazivati na Drenovi. Posebno je napomenula da su gotovo svi filmovi nagrađivani na prošlogodišnjim festivalima.

Martin Torpedo redatelja Tonija Jelenića je film koji ima tople tonove i sniman je u Rijeci, u napuštenoj bivšoj tvornici Torpedo, na samom kraju Industrijske zone Mlaka. Martin nas je kroz priču i šetnju upoznao sa svojim životom i razlogom zašto je dospio na ovo mjesto. Dvije godine traje njegovo stanovanje u Torpedu, a ne zna se hoće li se u skoroj budućnosti nešto promijeniti.

Ovaj emotivan, kratkometražni film odmah je pohvalila publika nakon završetka projekcije.

Kratkometražni film Bijeli Božić je sniman u zimsko doba i čista je suprotnost od prethodnog filma. Glumac Josip Lukić, koji je ujedno i redatelj filma, šeta parkom u Zagrebu, opušta se, razgovara, doima se, sa slučajnim prolaznicima koje usput sretne. Ispituje ih možda i previše intimna pitanja, ali i njihovo razmišljanje o određenim temama. Pomalo crnohumorni, igrano-dokumentarni kratkometražni film ostavio je publiku u razmišljanju još neko vrijeme.


Lenta DCD partneri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)