Kategorije
Arhiva

Mogućnosti izgradnje uključive zajednice na Drenovi

San ili java?

U okviru projekta Društveni centar Drenova, u petak 8. srpnja 2022.u dvorištu DCD-a predstavljen je model izgradnje uključivih zajednica i istraživanje potreba građana Drenove, a susret je moderirao je Damir Medved.

Druženje i prezentacija organizirana je u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART i Centrom kompetencija za pametne gradove u Rijeci, a posjetitelji su u prostorijama Zavičajnog muzeja Drenove mogli pogledati izložbu o suradnji i projektima CEKOM-a uz stručno vodstvo Nenada Antolovića.

U 17 sati susret je započeo kratkim izlaganjima koji su dali kontekst i povezali bitne razvojne pravce i mogućnosti izgradnje uključivih zajednica s naglaskom na Drenovu i okolicu.

Igor Bajok iz Udruge SMART pojasnio je model za uključive zajednice te koje su mogućnosti suradnje i sudjelovanja, a Tamara Fabac, također iz Udruge Smart, prezentirala je istraživanje koje smo proveli prošle godine o potrebama i potencijalima lokalne zajednice Drenova.

Nenad Antolović iz Centra kompetencija za pametne gradove predložio je i objasnio mogućnost korištenja CEKOM aplikacija za razvoj lokalne zajednice na Drenovi ali i drugih dijelova grada.

Ova uvodna izlaganja poslužila su kao podloga za nastavak razgovora i druženje u neformalnom okruženju dvorišta Društvenog centra Drenova uz piće i hranu.


Lenta DCD partneri