Kategorije
Arhiva

Kino u dvorištu – O jednoj mladosti

U srijedu 27. srpnja u 21 sat za kraj ciklusa filmskih projekcija u Društvenom centru Drenova prikazujemo dugometražni dokumentarni film redatelja Ivana Ramljaka

O jednoj mladosti film je o prerano preminulom redateljevom prijatelju Marku Čakloviću i njihovim zajedničkom odrastanju.

Trinaest godina nakon iznenadne smrti, redatelj Ivan Ramljak pokušava rekonstruirati prijateljev život i njihov odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je Čaklović tada snimao.

Marko Čaklović bio je svestrani umjetnik koji se bavio glazbom, dizajnom zvuka i fotografijom.

Iz dokumentarnog filma O jednoj mladosti

O jednoj mladosti je dokumentarac o izgubljenoj generaciji mladih iz Hrvatske s kraja 90-ih koji pokušavaju pronaći svoj identitet nakon razornog rata. Bez festivala, klubova i koncerata skupina mladih prijatelja mora se sama potruditi i stvarati.

Montažu filma potpisuje Ivor Šonje, a oblikovanje zvuka Borna Buljević. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu producenta Mateja Merlića.

Ne propustite ovaj odličan dokumentarac koji je osvojio brojne nagrade, među kojima je i Oktavijan – nagrada kritičara za najbolji domaći dokumentarni film 2020. godine.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)