Kategorije
Aktualno

Super biljke našeg kraja

Predavanja 4 profesorice sa UNIRI

U srijedu 19. listopada 2022. od 16:30 do 18 sati u Društenom centru Drenova, na adresi Drenovski put 138a

profesorice sa UNIRI održat će zanimljiva predavanja o super biljkama našeg kraja:

Lišće drena – njegova svojstva i primjena tema je dr. sc. Željke Peršurić. Saznat ćemo na koji način možemo iskoristiti lišće drena i zašto je tako ljekovito i antioksidativno.

Zaboravljeno primorsko voće – amule zanimljivo je predavanje dr. sc. Nikoline Liović gdje ćemo dobiti uvid u njenu povijest i rasprostranjenost, kemijski sastav i sadržaj pigmentnih tvari, način prerade te zdravstvene dobrobiti za organizam.

Lišće masline te njegova svojstva i primjena tema je prof.dr. Sandre Kraljević Pavelić. To je napitak izuzetno dobrog mirisa i izgleda te odličnog okusa, no u njegovu opisu ipak je najvažnija ljekovitost, a na predavanju ćemo saznati zašto je čaj od maslinova lišća pravo čudo prirode.

Prehrana po bojama te zašto je važno imati šareno na tanjuru predavanje je izv. prof. dr. Sandre Pavičić Žeželj. Povrće i voće sadrži značajnu količinu biljnih pigmenata – prirodnih boja koje ne predstavljaju samo ukras na našem tanjuru i doživljaj za naše oči, već djeluju blagotvorno na naš organizam.

Ulaz na predavanja je slobodan.


Lenta DCD partneri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)