Kategorije
Aktualno

Koncert MPZ Drenova i okrugli stol o primjeni primorskih zdravih plodova

Malo zabave, malo predavanja pa druženje na kraju manifestacije Dani drenjule

U subotu, 22. listopada 2022. od 14 sati družimo se (i nadamo lijepom vremenu), zadnjeg dana manifestacije Dani drenjule 2022., u dvorištu Društvenog centra Drenova, na adresi Drenovski put 138a.

Na početku krećemo s kratkim uvodom i osvrtom na dvogodišnji projekt Društveni centar Drenova. Otvaranje će svojim nastupom uljepšati Mješoviti pjevački zbor Drenova sa starim i novim repertoarom.

Nakon raspjevanog dijela programa održat će se okrugli stol na temu Primjena primorskih zdravih plodova te predstavljanje proizvoda od drena, leprine, murve i škorice.

Sudionici su:

Predstavnici Veprinca – Zdenka Klanjac Ukić čija tema će biti fitoterapija od leprine (veprine), a Rajko Ukić pričat će o samoj leprini (veprini).

Predstavnica Podmurvica je ravnateljica Učenikog doma Podmurvice Ljiljana Kencel koja će imati predavanje o murvi.

Predstavnica Drenove je Vesna Lukanović, predsjednica Udruge za očuvanje i promicanje drenjule Dren koja je ujedno i organizator ovog događanja, a govorit će o drenu (drenjuli).

Predstavnica Kostrene čija će tema biti škorica tj. amula ili divlja šljiva iz OPG-a E-Kos je Željka Egredžija.

Nakon okruglog stola, Vesna Lokas predstavit će zanimljiv projekt – Rijeka jestivi grad.

Na štandovima tradicionalne alate za preradu, prikaz alata za branje leprine (veprine), a moći ćete kušati proizvode od drena, leprine (veprine), murve i škorice (amule tj. divlje šljive).

Predstavnici i proizvođači ovih zdravih primorskih plodova bit će vam na raspolaganju za razgovor i savjete ako želite saznati još korisnih informacija.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se održati u prostorijama Društvenog centra Drenova.

Ulaz je slobodan.


Lenta DCD partneri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)