Kategorije
Aktualno

Nastavljamo s filmskim večerima u DCD-u

U suradnji s Liburnia Film Festivalom pripremili smo još malo filmova za velike i male

U utorak 8. studenog s početkom u 17:30 sati pozivamo vas u Društveni centar Drenova, na adresi Drenovski put 138a na projekcije kratkometražnih filmova.

U režiji Natka Stipaničeva gledat ćemo 3 kratkometražna filma i jedan Ane Horvat.

Finili su Mare bali je kratkometražni animirani film koji prikazuje dvoje ljudi koji žive sami na izoranom otoku. Kako reagiraju na životne događaje pogledat ćemo u ovom kratkom filmu.

Film je dobio nekoliko nagrada – Oktavijan – za animirani film na Danima hrvatskog filma, 75. UNICA 2013 brončanu medalju, ASIFA Hrvatska – priznanje za najuspješniji studentski animirani film 2014.

“Arka” je također kratkometražni animirani film redatelja Natka Stipaničeva. Opisuje veličanstveni prekooceanski kruzer koji plovi morem. Ovaj film dobio je također brojne nagrade.

Treći film je Dragi Keno, također kratkometražni animirani film, a govori o nevinoj djevojci koja dolazi sa sela u Zagreb privređivati za obitelj. Tada upoznaje šarmantnog poduzetnika i njihovi životi se isprepletu. Jedna od nagrada je od Festivala europske studentske animacije FESA – diploma za najbolji animirani film od 5 do 30 min – 2015.

Od redateljice Ane Horvat pogledat ćemo kratkometražni animirani film Razgovor. U filmu pratimo Ettu koja provodi samotnu večer u svojem stanu. Na TV-u vidi priču koja će promijeniti njezin pogled na život.

Ulaz na filmske projekcije je slobodan.


Lenta DCD partneri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)