Kategorije
Aktualno

Matineja za najmlađe u Društvenom centru Drenova

Revija animiranih filmova za djecu u subotu 12. studenog 2022. u 11 sati

U subotu opet će biti veselo u Društvenom centru Drenova. Pripremili smo za najmlađe reviju nagrađivanih kratkih animiranih filmova, Zmaj lutalica i Igubukine priče.

Zmaj lutalica je program tematski i stilski raznolikih animiranih kratkih filmova za najmlađu publiku. Program sadrži suvremene radove iz srednje i istočne Europe. Prikladni su za djecu u dobi od 4 i više godina. Filmove u programu Zmaj lutalica odabrali su Martina Peštaj, medijska psihologinja i urednica Programa za djecu i mlade RTV Slovenije i Igor Prassel, direktor Međunaronog festivala animiranog filma Animateka. Filmovi se prikazuju u suradnji s Animafestom.

Pogledajte kako je Koya savladao neuhvatljivi papir, zašto Gospodin Noć ima slobodan dan, avanture papirnatog Zmaja, tko je sve Kuc-Kuc kucao na prozor podmornice, Mitch-Match – igra šibica koju sigurno niste očekivali, tko je otpuhao oblak da ne bude Oblačno i kako Princ Ki-Ki-Do spašava životinje.

A u utorak 15. studenog nastavit ćemo s revijom filmova u 17:30. Pročitajte što smo pripremili:

Igubukine priče su šarene, pune dobroćudnih stvorenja i vrlo poučne. Priče su napisali i ilustrirali Bruno Kuman i Ivana Guljašević Kuman. Autorica je poznata po serijalu – televizijskim slikovnicama Danica i prijatelji koji se počeo prikazivati 2005. godine, a do sada je prikazano oko 160 epizoda. Njihovi animirani filmovi prikazivani su na brojnim festivalima i dobili su nekoliko nagrada.

Botuov bubanj je najdraži poklon koji je ikada Botu dobio i često je na njemu bubnjao. Ali uz veliko zadovoljstvo bubanj je donio i neke probleme.

Film Crni vuk, bijeli vuk je priča o vukovima… ili možda nije? Jedva čekamo saznati, zar ne?

I na kraju dođite sa nama u Ježevu školu da vam pojasne zašto ježevi dahću i pušu.

Ulaz na projekcije je slobodan. Trajanje programa je cca 50 minuta.


Lenta DCD partneri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)