Kategorije
Aktualno

Ambasadori na Drenovi – prof. dr. sc. Ante Simonić

Kina – tržišna autokracija?

Nastavljamo naš serijal predavanja i razgovora Ambasadori na Drenovi. Za travanj smo priredili gostovanje prof. dr. sc. Ante Simonića koji je bio veleposlanik RH u Narodnoj Republici Kini.

Gospodin Simonić je u svojoj dugogodišnjoj znanstvenoj, stručnoj, sportskoj i političkoj karijeri ostavio značajan trag u našem gradu i županiji, ali i šire. Bio je i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske. I danas je vrlo aktivan kao predavač (na desetak sveučilišta u Kini) te u društvenom životu kroz angažman u više udruga.

Svi kojiima je zanimljiva daleka Kina mogu poslušati razgovor kojeg će u DCD-u sa profesorom Simonićem voditi dr. sc. Nebojša Zelić docent sa Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Nebojša Zelić predaje kolegije vezane za etiku i filozofiju.

Uz gospodina Simonića pridružit će nam se i njegova supruga Rita Zhao Simonić, svestrana intelektualka kineskog porijekla.

Dođite u Društveni centar Drenova u petak 28. travnja 2023. u 18:00 sati. Za one koji ne znaju – adresa DCD-a je Drenovski put 138a, Rijeka.


Snimku predavanja možete pogledati na DCD YouTube kanalu: