Kategorije
Aktualno

TONČIĆ PETEŠIĆ

Nova predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka dolazi na Drenovu

U ponedjeljak 19. lipnja u 19 sati u dvorištu Društvenog centra Drenova, na adresi Drenovski put 138a, pozivamo malene i velike na lutkarsku predstavu Tončić Petešić u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Nova predstava Tončić Petešić napravljena je prema motivima slikovnice Vjekoslave Jurdane i Radovana Kunića. Namijenjena je za uzrast 4 godine i naviše, a traje 35 minuta. Predstavu izvodi Alex Đaković. Ulaz je slobodan.

Preuzeto sa stranice Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Pročitajte što o Tončiću Petešiću kaže Vedrana Balen Spinčić:

O samostalnosti…
Čitajući „Tončića petešića“ Vjekoslave Jurdane, vrlo jednostavnu, ali istovremeno kompleksnu priču sa šarmantnim ilustracijama Radovana Kunića, vrlo sam lako pronašla inspiraciju za dramski tekst. Zapravo momentalno. Svi likovi, i oni iz priče i oni sa slike, jednostavno su me pozvali da ih oživim. Svatko mi je želio nešto reći, svatko je želio ispričati svoju priču. Kako im to odbiti, kako ne poslušati njihov glas? Jer, na kraju krajeva, priča o Tončiću i svima njima jest priča o svakome od nas. Cijeli smo svoj život zapravo u potrazi za samim sobom, cijeloga života učimo, mijenjamo se, rastemo, padamo, dižemo se, čupamo svoje korijene i opet im se vraćamo. No, u djetinjstvu smo ipak najosjetljivija bića, najneiskusnija, najmanje snažna. Ovo je priča o tome kako pronaći hrabrost i djelovati strahu usprkos, o tome kako donijeti odluku, o tome kako biti strpljiv, o tome kako slušati roditelje i obitelj, ali isto tako kako pronaći svoj autentični put, kako pronaći svoj glas. Priča o tome kako od kapi postajemo bujica.

Vidimo se u DCD-u!


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)