Kategorije
Aktualno

Dani drenjule 2023

Jesenska manifestacija i ove godine u Društvenom centru Drenova

Dani drenjule u dvorištu Društvenog centra Drenova, na adresi Drenovski put 138a održat će se 2. i 4. listopada 2023.

Započinjemo u ponedjeljak, 2. listopada u 19 sati s glazbenom poslasticom, a to je jazz koncert Zoran Majstorović kvarteta.

Zoran Majstorović Kvartet

Zoran Majstorović –gitara, oud

Michele Polga – tenor sax

Alvise Seggi – kontrabas

Adam Pache – bubanj

Glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Zoranove autorske skladbe su na tragu onoga što radi godinama; kombinacija imaginarnih melodijskih motiva iz tradicijske glazbe, kompleksnijih i otvorenijih harmonija, manje ili više logičnih ritmičkih obrazaca i slobodne improvizacije.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, kompozitor i producent. U 25 godina profesionalnog javnog nastupanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. U stručnom usavršavanju može se istaknuti magisterij sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu konzervatorija “Giuseppe Tartini” u Trstu(Italija). Dobitnik je i raznih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist(dodjeljuje HGU), “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist(dodjeljuje HGU), “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor(dodjeljuje HDS), “Apoksiomen” za unapređivanje kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije. Višestruki je dobitnik nagrade “PORIN”, redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika.

Nakon ovog zanimljivog koncerta posjetitelji će moći kušati slastice s okusom drena. Očekuje se večer puna zvukova, mirisa i okusa.

U srijedu 4. listopada na drugoj večeri u 18 sati nastupa Mješoviti pjevački zbor Drenova i njihovi gosti Mješoviti pjevački lovački zbor Matko Laginja iz Klane, a oba zbora vodi maestra Nedjeljka Srebovt.

Večer će začiniti sjajan mladi ukrajinski pijanist s drenovskom adresom Yuriy Kartuzov, učenik Srednje glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov. Mladi Yuriy nastupio je ovo ljeto na ljetnim danima Drenove i dobio je od publike veliki pljesak. Tko ga je slušao zna koliko je mladi pijanist odličan, a tko ga još nije slušao, svakako ne propustite priliku.

Nakon glazbenog dijela programa posjetitelji će moći kušati i kupiti proizvode OPG E-Kos iz Kostrene koji dren za preradu imaju na svojem imanju.

Na sve manifestacije ulaz je slobodan.

Vidimo se!


Lenta-summer-2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)