Kategorije
Aktualno

Sjajan nastup kvarteta Zorana Majstorovića na Drenovi

Pretpremijera novih skladbi u odabranom jazz društvu 🙂

Zoran Majstorović Kvartet u sastavu:

Zoran Majstorović – gitara, oud

Michele Polga – tenor sax

Alvise Seggi – kontrabas

Adam Pache – bubanj

Počastio nas je za Dane Drenjule 2023 inspirativnim nastupom u dvorištu društvenog centra Drenova.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, kompozitor i producent. U 25 godina profesionalnog javnog nastupanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. U stručnom usavršavanju može se istaknuti magisterij sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu konzervatorija “Giuseppe Tartini” u Trstu(Italija).

Dobitnik je i raznih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist(dodjeljuje HGU), “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist(dodjeljuje HGU), “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor(dodjeljuje HDS), “Apoksiomen” za unapređivanje kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije. Višestruki je dobitnik nagrade “PORIN”, redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika.

Glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Zoranove autorske skladbe su na tragu onoga što radi godinama; kombinacija imaginarnih melodijskih motiva iz tradicijske glazbe, kompleksnijih i otvorenijih harmonija, manje ili više logičnih ritmičkih obrazaca i slobodne improvizacije.

Hvala još jednom na sjajnoj večeri!

Više o Zoranu Majstoroviću:

www.facebook.com/zoranmajstorovicofficial

www.instagram.com/zoran_majstorovic_music

www.zoranmajstorovic.com


Lenta-summer-2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)