U petak, 25. listopada u OŠ Fran Franković u produženom boravku nešto je fino zamirisalo. Bile su to drenjule koje su se se kuhale.

Vesna Lukanović i Nataša Klarić iz drenovske Udruge Bez granica te Željka Egredžija iz OPG-a E- kos iz Kostrene stavile su pregače, zasukale rukave i djeci pokazale kako se kuha marmelada od drenjule, a nakon toga i sok od tog vrijednog zdravoga ploda.
Tijekom kuhanja, djeca su crtala plodove drena.

Usput su od Vesne Lukanović i Davorke Medved poslušali sve o zdravom plodu i stablu drena. Ispričali smo im i stare legende u kojima se spominje dren.

Od tri kilograma ploda dobili smo 34 teglice zdrave marmelade

i nekoliko litara finog soka od drenjule.

Skuhane pekmeze preuzet će školska zadruga i koristiti ih za svoje potrebe.
Djeca su dobila priliku (uz pomoć odraslih) promješati, a kasnije i kušati marmeladu od drenjule. Dali su joj visoke ocjene koje su glasile: “Pet!”, “Odlično!” i “Top!”, a sve je popraćeno palčićem prema gore.

Sretni smo da smo imali priliku ponovno surađivati s drenovskim školarcima koji su uvijek zainteresirana publika. Djeca su pokazala interes za svoju prirodnu i kulturnu baštinu. Za taj interes koji imaju djeca zaslužni su svakako roditelji, ali i školski kolektiv. Danas su to bile njihove nastavnice Radmila Pešut i Jasminka Kralj, uz pomoć školskih kuharica Slađane Matanović i Sanje Matanović i naravno uz veliku podršku ravnatelja Vedrana Kosovca.

Hvala svima i vidimo se na nekom novom projektu!