Svi znaju da je Drenova nazvana po biljci dren. Znamo da je dren vrlo zdrava biljka i da je treba redovito konzumirati da bi ostali “zdravi kao dren”. Kada je plod najbolji, sa kojim drugim voćem ima još bolji učinak i koja su svojstva drena te još ponešto o zdravoj prehrani možete saznati na našim mrežnim stranicama u petak 1.10. 2021.u 16 sati.
Na temu Funkcionalna hrana osvrnut će se dr.sc. Sandra Pavičić Žeželj s Medicinskog fakulteta u Rijeci sa Katedre za zdravstvenu ekologiju. Objasnit će nam kako prehrana kontrolira i utječe na razne funkcije u organizmu, a time pridonosi zdravlju čovjeka i smanjuje rizik od pojave bolesti.
Uvid u osnovne koncepte mediteranske prehrane te zašto se takav način prehrane povezuje s manjom učestalošću pojave kroničnih bolesti pojasnit će nam dr. sc. Nikolina Liović, mag.nutr. sa Sveučilišta u Rijeci Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu sa Katedre za hranu i prehranu.
Predavanje Primorsko supervoće Dren održat će dr. sc. Sandra Kraljević Pavelić sa Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i dr.sc. Željka Peršurić s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Kako je zaboravljeno voće primorskog kraja postalo dio znanstvenih istraživanja na Sveučilištu u Rijeci ispričat će nam ove dvije znanstvenice koje su sudjelovale u projektu.
Nakon sjajnog znanstvenog uvoda sljedeći dan, u subotu 2.10.2021. u 14 sati pozivamo vas da nam se pridružite u dvorištu Društvenog centra Drenova gdje će se okupiti OPG-ovi iz PGŽ-a, a moći ćete kušati proizvode od drena te kupiti one vama najfinije.
Svi znaju da je Drenova nazvana po biljci dren. Znamo da je dren vrlo zdrava biljka i da je treba redovito konzumirati da bi ostali “zdravi kao dren”. Kada je plod najbolji, sa kojim drugim voćem ima još bolji učinak i koja su svojstva drena te još ponešto o zdravoj prehrani možete saznati na našim mrežnim stranicama u petak 1.10. 2021.u 16 sati.
Na temu Funkcionalna hrana osvrnut će se dr.sc. Sandra Pavičić Žeželj s Medicinskog fakulteta u Rijeci sa Katedre za zdravstvenu ekologiju. Objasnit će nam kako prehrana kontrolira i utječe na razne funkcije u organizmu, a time pridonosi zdravlju čovjeka i smanjuje rizik od pojave bolesti.
Uvid u osnovne koncepte mediteranske prehrane te zašto se takav način prehrane povezuje s manjom učestalošću pojave kroničnih bolesti pojasnit će nam dr. sc. Nikolina Liović, mag.nutr. sa Sveučilišta u Rijeci Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu sa Katedre za hranu i prehranu.
Predavanje Primorsko supervoće Dren održat će dr. sc. Sandra Kraljević Pavelić sa Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i dr.sc. Željka Peršurić s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Kako je zaboravljeno voće primorskog kraja postalo dio znanstvenih istraživanja na Sveučilištu u Rijeci ispričat će nam ove dvije znanstvenice koje su sudjelovale u projektu.
Nakon sjajnog znanstvenog uvoda sljedeći dan, u subotu 2.10.2021. u 14 sati pozivamo vas da nam se pridružite u dvorištu Društvenog centra Drenova gdje će se okupiti OPG-ovi iz PGŽ-a, a moći ćete kušati proizvode od drena te kupiti one vama najfinije.